Idag har jag …Skogen

Dagen kan summeras med skogen.

Till skogen, åt skogen, ett med skogen, ut i skogen.

Det var idag den skulle köras, årets första tävlig, Keps Cup premiären.

Åkte till Täby (till skogen) med blandade känslor. Glad, hoppfull, fundersam, frågande – Kommer mina förberedelser varit tillräckliga?

Tror alla får dessa tankar när det är första rejset.

Väl på plats såg jag en bekant filur på ett reklamblad för Hacksta XC. Kul!

image
Jag - Local hero!

Morsade på lite bekanta och fick en härlig feeling.

Mötte upp farsan och Anette som hade vägarna förbi och tänkte kolla på racet.

Körde ut för att inspektera banan som var exakt samma som förra året. Rolig men för oss med HT cyklar blir det lite trixigt utför och man får svårt att hänga på de dubbeldämpade hojarna. Gäller att bli ”ett med skogen”.

Precis innan start får jag se ytterligare två välbekanta ansikten. Ida och Gustaf hade också letat sig ut till Täby för att kika på racet.

-15 Sekunder!! Och starten går!

Det är riktigt trångt i starten här så det gäller att vara med. Ett helt koppel med snabba 15-16 åringar står bredvid och framför mig i starten. Några trasslar till det och det blir trångt. Tror jag nästan hamnade i famnen på Per Kumlin men vi klarade oss från att vurpa båda två.

Efter två varv börjar jag känna att kroppen inte alls svarade som jag ville. Något är inte som det ska…  Det finns krut och Pang 💥 Pang 💥 i benen det känner jag men jag får inte ut det. Precis samma känsla har jag haft hemma på träningarna i veckan också.

Ut på tredje varvet försökte jag verkligen ta i uppför där jag brukar vara snabb men det går inte. Istället börjar det banka i huvudet och där någon stans beslöt jag mig att kasta in handuken ”åt skogen”. Jätte tråkigt men det var liksom ingen idé.

Kollade på puls profilen efter loppet och konstaterade att maxpulsen varit 178. Här har vi förklaringen! Borde legat på 188 i max vilket för mig är en himla skillnad. Ja ja nu är det över med premiären i alla fall.

image
Tack för idag!

Blir inget race imorgon för min del utan jag får försöka leta efter de där sista slagen på pulsen någon annanstans.

När jag kom hem slängde jag i mig lite mat och sen gick vi en sväng (ut i skogen). Hela familjen, Amelie, jag, Dexter och Iris.

image
Två glada killar

Nu har det avnjutits pulled pork med sötpotatis som Amelie har lagat hela dagen. Mums! Hoppas verkligen det gör susen med lite kolhydrater.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s