Better safe than sorry!

Ibland gäller det att ta det säkra före det osäkra. När man ska göra det är dock en bra fråga.

Helst skulle jag vilja ha en inbyggd risk-analysator som räknar på allt så man vet med säkerhet vad som väntar om man gör si eller så.

Nu när det inte finns får man istället lita på sitt omdömme. Om det sedan är bra eller inte lär du bli varse om inom kort.

I helgen tog jag ett för mig tufft beslut där och då att bryta första deltävlingen i Keps Cup. Kroppen svarade inte som jag ville och kändes inte alls som vanligt.

Nu med facit i hand var det nog ändå helt rätt beslut. Blev tjock i både näsa och bihålor sent i lördags och i söndags var jag allmänt sänkt hela dagen. Idag är det ändå mycket bättre och jag vill påstå att det är tack vare mitt beslut att inte pressa kroppen mer.

Har precis varit ute på en rask promenad med Dexter i en timme för att se hur kroppen reagerar. Det gick fint och vi hade trevligt i varandras sällskap. Snittpuls på 105 och max på 130 vilket är fullt normalt på den rundan vi gick.

image
Gustavsberg by night

En gång i tiden hade jag över 130 i puls när jag borstade tänderna men den historien tar vi en annan gång.

Nu ligger jag och läser Björn Ferrys bok Ferry Tales som jag köpte på bokrea för 42:- här om veckan. Har varit sugen på att läsa den tidigare men har inte kommit mig för.

image

Kan varmt rekommendera den för dig som är intresserad av elitidrott, träning, politik, skogsbruk mm. Han har ändå en del intressanta tankar och funderingar den där lustiga filuren Björn Ferry

Hoppas den positiva trenden håller i sig så är jag igång med träningen snart igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s