Onsdag och dags för träning igen. Idag kan jag faktiskt välja om jag vill köra styrka på utegymet eller 4×4 minuters intervaller på tröskel. Funderar just på vad det ska bli.

Har spottat ur mig ett 30tal säljande texter på jobbet idag så jag känner mig rätt slut i huvudet. Inte en optimal uppladdning för 4×4 minuters intervaller direkt men jag tror det blir det ändå.

image
Intervallångest

Många av mina vänner misstar mig gärna med att vara någon slags terminator som bara kan kötta på när det är träning. Faktum är att det egentligen är helt tvärtom. Alla som någon gång har tränat intervaller strukturerat vet att det krävs en enorm insats både mentalt och fysisk. Ju hårdare intervallerna blir desto mer krävs det.

Det händer ibland att jag får ”intervallångest” dvs att jag oroar mig i förväg för jag vet att lungorna kommer skrika, benen bränna och hjärtat försöka hoppa ur bröstet innan alla intervallerna är körda. Dock är känslan riktigt skön och rent av befriande när det är klart.

Underligt det där hur pass mycket som egentligen är mentalt.

På tal om det mentala. Lunchade med min kompis Alexander idag. Alexander cyklar också likt mig men dock bara  landsväg. Han har också en förkärlek till löpning och det  är väl inget konstigt med det. Fast det är inga vanliga distanser han tränar inför. Nä det ska vara minst ett maratonlopp eller gärna mer!!

Jag kan inte annat än imponeras över hans mentala kapacitet och inställning till distanserna. Många jag känner har kört cykelvasan men Alexander har sprungit den och jag får anta att det kräver en hel del mentalt.

image
Ultravasan 90km!

Undrar om Alexander också får intervallångest. Jag måste fråga nästa gång vi ses.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s