Idag var det dags för race! Lite nervös över hur kroppen skulle svara på dagens ansträngning men den uppförde sig bra 😀

Vaknade tidigt (som vanligt) suck. Ibland vill man bara sova men vad gör man när man blir klarvaken på fem minuter? Bara att gå upp och dra igång med frukost. Efter frukost en kortare promenad med hundarna och sen ut i förrådet för att göra lite justeringar på hojen.

Idag blev det ny kedja och nya handtag. Jag är verkligen kräsen när det kommer till handtag så jag kör inte med några andra än Ritchey WCS foam grip. Dagen till ära blev det ett par röda.

Ett tips när man ska dra på ett par foam handtag är att spruta in handsprit i dem och dra runt med ett finger. De glider på plats direkt och sitter perfekt efter en minut när alkoholen dunstat.

Packa kläderna och in med allt i bilen och iväg. Väl framme är det redan mycket folk på plats. Kul!

Hälsar på lite folk och drar iväg på ett testvarv. Känns bra och pulsen uppför sig som den ska. Efter att jag kört ett varv träffar jag Martin Söderlund och vi drar två varv till. Först han i spets och sen jag. Det är roligt att köra med Martin då vi är jämn snabba.

Väl vid starten meddelas det att det är 110 cyklister till start! Helt galet!!

image
110 glada cyklister

Starten går och jag håller igen på krutet lite för att inte spränga mig. Ligger bra med ändå.

En rolig nyhet är att de har byggts en ny doserad kurva efter start. Super kul då man kan ladda på mer i hoppet precis innan och få med sig mer fart upp i backen som kommer direkt efter.

image
📷 Kristoffer Ingemansson

Ut på första långa rakan tappar jag lite mark men kämpar på ändå.

På samma ställe efter ett varv börjar det kännas skumt bak på cykeln. Fasen också, punka! Hoppas på att mitt stansade däck ska täta sig själv men icke. Har glömt både co2 patroner och pump hemma…Får springa 2/3 varv innan jag får hjälp av Eric Herlitz med att pumpa luft i däcket. Hoppas det håller, men icke. Efter nästan ett varv är det iprincip lika tomt igen. Suck!

Jag vägrar att ge upp idag så det blev till att pumpa vid varje varvning. Sista varvet la jag i lite extra och matade på.

Kristoffer Ingemansson fick en riktigt bra bild på mig i hoppet på sista varvet. Stilen är det inget fel på i alla fall 😉

image
Full fart!!

Är över lag nöjd med dagens insats och hur kroppen svarade. Visst det kan och ska bli bättre men nu tar vi en dag i taget.

Imorgon blir det ingen Keps utan istället träningspremiär med Värmdö CK. Ska bli kul att köra med kidsen igen!

2 reaktioner på ”Racereport – Keps Cup, Tullinge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s