Funderingar och backträning

Idag blev det åter igen en runda med Tullinges snabba kids vid skeviksbacken.

Strålande sol och underbart väder men rätt blåsigt. Som tur var blåste det i alla fall inte motvind.

image
Med solen i ryggen!

Vi blev bara fyra stycken även idag. Jag, Lukas och bröderna Herlitz.

Tog rygg på Eric första varvet av fyra och lyckades ta ett personbästa med 6 sekunder. Sen blev det tufft värre. Min starka öppning slog tillbaka på de övriga varven.

När allt var över hade jag förbättratt mig med 20sekunder över de fyra varven och merparten på första varvet.

Den är fostrande den där lilla kullen. När jag var klar idag kändes det som lungorna satt på utsidan!

Imorgon är det träning med klubben igen men jag kommer inte att vara med denna gång. Tyvärr har vår ledare Oskar fått förhinder och kan inte hålla i passet. Jag vet inte hur det är för er i andra klubbar men det behövs verkligen någon som lägger ner otroligt mycket tid och jobb för att få verksamheten att gå runt. Framförallt på ungdomssidan.

Många är gärna med och hjälper till men bara så länge deras egna barn är med och cyklar. Jag köper det men det behövs så mycket mer.

Jag har själv varit med och startat vår ungdomsgrupp som vuxit från 5 till 30 40 ungdomar över ett par års tid. Men oj oj oj vad jag lagt ner tid på det när jag tänker efter. Roddat inför träningar, fixat med övningar, jagat efter ledare och ringt och manat på föräldrar vecka efter vecka. Det är verkligen en social ingenjörskonst att driva en ungdomsgrupp.

För mig blev det för mycket till sist. Jag glömde nästan bort varför jag själv vill cykla och så ska det inte vara. Nu är jag betydligt mer egoistisk och tänker mer på mig själv och min cykling men jag måste även erkänna att jag inte kan hålla mig borta från ungdomstränigen. Det är helt enkelt så himla roligt att se när de är glada, pressar sig själva och utvecklas som bara den!

Jag tror alla klubbar har samma problem som vi men till er som inte har det – Hur gör ni?!?

3 reaktioner på ”Funderingar och backträning

  1. Vi har knappt någon ungdomsverksamhet, MTB Täby sköter det så bra.. å på Lidingö är det Friluftsfrämjandet som står för ungdomsträning med 30 småttingar som föräldrar och ledare sköter om.

    Gilla

    1. Jo Täby har en riktigt bra organisation och har hållit på länge. Lika så spårvägen. Vet att Täby i alla fall har minst en riktig eldsjäl i Oskar Ekman. Du skulle bli en jäkligt bra ungdomsledare Martin! Du har det som krävs 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s