Först och främst måste jag berömma arrangören för banan. Wow vilken grej!!

Äntligen en bana som heller inte är utslagsgivande om man åker heldämpat eller inte.

Alla borde åka Pearl Izumi MTB – Skandisloppet!

Svängiga stigar men bra flyt och lagom mycket rötter varvades med grusvägar och brantare klättringar.

En sak som däremot var väldigt undermålig var skyltningen. Den var inte bara dålig utan helt obefintlig. Letade och frågade mig fram efter både nummerlappsutdelningen och starten.

Detta gjorde att jag blev sen till starten och fick gå in långt bak men jag trocklade mig fram i leden och när starten gick var det ju 2km efter MC så det löste sig.

Tog rygg på Johan Eriksson från CK UNI som brukar vara stark. Nu hade han dock kört fort på Skandis dagen innan och var mosig sa han.

Vi gnetade på och kom ikapp en grupp cyklister och efter en stund även första dam Isabelle Söderberg. Isabelle hamnade före mig i ett längre skogsparti och jag tänkte inte mer på det men efter en stund ser jag att det här var inge bra. Hon körde lite avvaktande på vissa ställen och det blev lucka till framförvarande. Kan klart förstå hennes beteende efter den jätte krashen hon hade för något år sedan på en lvg tävling i Tjeckien (Läs mer här). Han heller inte om innan vi kom ut på en grusväg så det blev att jaga på grusvägen. Vi kom tyvärr inte ikapp igen.

Tabbade mig vid första langningen vid 17km och sumpade flaskan. Blev lite nervös då nästa langning var först vid 40km men det gick bra. Drog en gel och fick en mugg vatten och en sportdryck.

Kort efter klättringen vid sunnersta-gropen kom vi ikapp Christoffer Stevensson som väntat in Isabelle. Nu blir det åka av tänkte jag och lite så blev det. Där ifrån till mål låg han först med Isabelle på hjul och jag låg som klistrad där efter. Tänkte bara att vad du än gör så slöppet du inte de här ryggarna. Några andra i gruppen försökte avabcera men jag visade direkt att det där var min plats och så var det med det 🙂

Med mindre än milen kvar hade många slut på bränsle i tanken så jag kunde köra upp mig några placeringar.

I mål som 25a 11:39 efter segrande Jonas Ahlstrand. Jäkligt nöjd med dagens insats. Så här fräsch efter ett lopp har jag nog aldrig varit 😀

Vill idag även skänka en stor kram till min underbara flickvän Amelie som hjälpte till med langningen. Ett tack även till Sanna som agerade kartläsare när jag inte kunde.

För en gångs skull kunde jag sova i baksätet på väg hem också.

Nu laddar vi om inför Borlänge Tour!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s