Så var det äntligen dags för Lida Loop. Har faktiskt varit rätt taggad hela veckan. Nu var det ett par år sedan jag körde Lida Loop, tror senaste gången var 2009 men eftersom de inte gjort några större förändringar på banan var det bara att köra.

Packade bilen och åkte hemifrån vid nio tiden. Väl på plats upptäcker jag till min förvåning att det är kö in till tävlingsområdet. Måste vara ett bra tecken!

image
Kö!?!

Efter att ha köat mig fram i ca 10-15 minuter plockar jag snabbt av cykeln från bilen och beger mig ner till start och mål för att hämta nummerlappen och lägga in cykeln i startfållan. Lägger cykeln längst ut till vänster i fållan (3) för att kunna avancera i slalombacken där starten går.

Med ungefär 50 minuter kvar till start möter jag upp med de andra från klubben. Idag är vi 6-7st som ska köra men lite olika distanser och i olika klasser. Riktigt roligt att flera av våra äldre ungdomar är på plats för att köra två loopar.

Jag tar med mig mina hjälpredor Adam och Wilma (ungdomar från klubben) till langningen och instruerar dem hur de ska göra. Kommer bli kanon!

Snart dags för start och jag värmer upp med 10st löpintervaller upp för en del i startbacken. Så nu är jag klar för drabbning!

image

Väl i startfållan försöker jag att lokalisera kända ryggar att hålla sikte på. Ser Mikael Kipiilä, Martin Söderlund i ledet framför och ännu längre fram i första ledet Stefan Eriksson från Falun. Hoppas kunna återse dem under rejset.

Starten går och det blir lite stillastående innan jag kommer iväg. Väl igång matar jag på hyfsat bra men inte för hårt. Går som planerat långt till vänster i starten och avancerar riktigt bra. Upp över krönet och ut på gruset ser jag en av ryggarna jag ville se men som jag inte förväntade mig, Stefan från Falun. Måste gjort en riktigt bra start helt enkelt! Åker upp jämsides och säger hej. Stefan ser riktigt förvånad ut med all rätt 😉

Lägger mig rulle på Stefan då jag vet att han är riktigt snabb och fort går det. Snart passerar vi Martin och lite senare på Loop 1 även Micke K. Tempot är väldigt uppskruvat och jag blir till sist tvungen att släppa. Hamnar i en grupp med Mats från cykloteket och någon av deras juniorer misstänker jag. Det går lite lugnare men ändå fort.

Eftersom banan är torr dammar det som tusan hela tiden. Bitvis ser det ut som vi kör i en sandstorm men det är snart slut tänker jag då Loop 1 är värst i detta avseende.

Första varvet avklarat och jag käner mig riktigt pigg men håller igen lite. Första langningen går bra och jag drar i mig min första gel innan vi går in i skogen på Loop 2.

loop 2 är den mest tekniska och det märks. Jag håller högt tempo men får bita i för att hålla jämna steg med dem som åker heldämpat. Jag måste helt klart skaffa heldämpat för att vara konkurrenskraftig nu för tiden. I slutet på loopen kommer Martin ikapp och lägger sig först. Jag försöker hänga på men det är helt enkelt för stökigt och jag orkar inte hålla flytet uppe och tappar honom.

Även andra langningen ut på Loop 3 går bra men när jag ska plocka upp min sista gel glider den ur näven. Typiskt! Hade verkligen behövt den nu. Äker i ungefär samma konstellation som tidigare och vi hjälps åt med dragningen. Mina armar börjar nu krampa allt mer till följd av den tappade gelen. Suger i mig all sportdryck jag har med mig i hopp om bättring men det hjälper inte. Jag tappar gruppen i ett skogsparti precis innan sista grusvägen in mot mål. Känner att väggen snart kommer men lyckades hålla den på avstånd.

Går i mål på 2 timmar och 35 minuter enligt min pulsklocka. En förbättring med sex minuter på mitt personbästa! Den gången var det även liknande förhållande så jag är extra glad över det.

Hänger lite vid mål innan jag beger mig hemmåt.

Så här ser man ut efter lite drygt 60km dammig MTB Tävling B-)

image
Snyggve!

3 reaktioner på ”Lida Loop

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s