Igår var det TT i årstaskogen som Håkan och Ludvig som vanligt fixat väldigt fint.

Tyckte det stod att starten började klockan 18:00 så jag började min dag med att cykla till jobbet och fick en otroligt härlig resa i solen.

När arbetet var slut klockan 17 tog jag mig vidare till årstaskogen. Väl på plats möts jag av bara Håkan och Ludvig, inser då att jag för ovanlighetens skull inte haft 100 koll på tiden. 18:45 skulle starten tydligen gå. Ja ja med 70 minuter till godo fanns det i alla fall tid till att bekanta sig med banan.

Körde ett första varv och inser först och främst att banan går åt motsatt håll mot sist. Inte så teknisk men jäklar vad den svänger! Tajta och tvära kurvor mer eller mindre hela tiden. Här gäller det att ligga med i starten så man i alla fall kan blåsa på fritt första varvet.

image
Foto: Anita Herlitz

Efter något varv blir det till att hänga vid mål och snacka lite skit medans allt fler cyklister droppar in. Det är ändå ett starkt startfält i supermotion med båda bröderna Mård, Eric Herlitz, Mats från cykloteket och hela gänget från Länna sport.

Klockan närmar sig 18:45 och det drar ihop sig till start. Starten går i år nästan ända nedifrån vattnet och sedan upp för en brant grusbacke innan vi ska vika av in i skogen. När starten går gäller det att vara med så jag tar rygg på lill-Eric och Johan Possman.

image
Foto: Åsa Larsson

Märker rätt fort att de där killarna får jag släppa men märker också att jag har en hyfsat stor lucka bakåt. Tror det tar nästan två varv innan Hasse Mård kör om mig. Kort där efter kommer två av killarna från Länna sport ikapp. En av dem går förbi men bara efter ett halvt varv kliver han av. Problem med ryggen tydligen. Kämpar på och har förvånande mycket tryck idag. Efter en stund blir det även tyst bakom när nästa Länna cyklist fått problem med hojen. Nu börjar jag även bli trött och vi börjar varva allt fler cyklister. Blir omkörd av ytterligare en cyklist som jag tror är Andreas från Punschrullen. Försöker hänga på men har inte orken och får försöka minimera skadan. Ett varv kvar nu och det börjar bli tomt på folk. Tar mig i mål och blir faktiskt femma idag. Sjukt nöjd med det! Känns att formen är i antågande 😀

Efteråt blir det sedvanligt häng och eftersnack med bullar, saft och rån. Smaskens!

image
Foto: Åsa Larsson

Får skjuts hela vägen hem av Anita och Eric vilket jag tackar för!

Åsa Larsson var på plats och tog ett helt gäng bilder.

image
Full fart!
image
Lill-Eric grinar illa!
image
Det brinner i benen!!

Tjingeling tills vi hörs igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s