Toppning

Jaha så var jag igång med de sista två veckornas förberedelser inför SM dvs. Själva toppningen av formen. Det finns en hel del sprätt i benen men jag ska nog kunna vaska ut lite till på dessa två veckor. Tanken är att nu gå ner i träningstid men istället öka kvalitén på intervallerna. Mycket Anaerob träning kommer det att bli.

image
Full fart på grusvägarna

Idag blev det ett kortare pass på ca 50 minuter där jag körde 6st 30 sekunders spurter på MAX. Det var precis lika jobbigt som jag kommer ihåg det men också precis lika skönt när de är över. Intervallångesten hade jag som vanligt men jag kämpade på.

Lyssnade på skidåkaren Johan Ohlssons sommarprat på P1 här tidigare i veckan och tog med mig en sak han använde sig utav till dagens pass. Att sätta delmål för varje intervall t.ex. Stå upp hela spurten eller slappna av mer i axlarna. Tyckte det fungerade riktigt bra då man kunde koncentrera sig på något annat än själva smärtan man får av genomförandet.

För er som inte lyssnat på Johans sommarprat kan ni göra det Här.

Johan är verkligen en sann förebild.  Han beskrev sig själv som en hjälte i en Hollywood film. Ni vet någon som är uträknad men reser sig upp på 9 och vinner. Då är man i en klass för sig!

Mer och fler uppdateringar kring toppningen kommer. Kan i alla fall avsluta med att handleden har återhämtat sig bra och inte hämmar min framfart överdrivet mycket.

Tjing!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s