12a på SM

Ja nu är mitt för årets största rejs kört och jag blev till sist 12a i min klass H30.

Vi åkte ner till Värnamo redan i torsdags och jag hann provköra två varv på banan. En mycket rolig, snabb och teknisk slinga på 6km som vi skulle köra 4 varv.

Innan vi åkte hem för kvällen begav vi oss till SM-campingen där vi bjöds på en mycket god middag av fam. Herlitz. Riktigt skön stämning på hela campingen var det också som sig bör. 

Fick en skön natts sömn och en lugn morgon (om än något nervös) innan det var dags att hoppa in i bilen och bege sig till start. Amelie släppte av mig precis vid tävlingsområdet innan hon åkte vidare för att parkera bilen. Hämtade ut min nummerlapp och roddade lite med langningen innan jag värmde upp. Kände att jag hade hyfsade ben för dagen och det skulle verkligen behövas på den här banan. 

Checkade in vid start och surrade lite med mina medtävlande. Var seedad som nummer 8a och fick således en bra startpossition i led 2. När starten gick hängde jag lätt med på startloopen och bevakade min possition. Några medtävlande som fått dålig seedning satsade frenetiskt i startloopen för att köra upp sig i fältet. När vi vek av in i skogen låg jag som 6-7a och tempot var högt men inte olidligt. Väl framme vid den första svåra passagen viftades det med gul flagg! Passerade med försiktighet och mycket riktigt låg förbundskaptenen Anders Ljungberg med ansiktet ner i spenaten och rörde sig inte. Riktigt oroväckande men det var mycket folk på plats så vi körde vidare. Blev passerad av några åkare och körde ikapp någon och tippade att jag låg runt plats 10. Efter en stund kom Joakim Engström från CK UNI ikapp och jag hängde på. Blev lite jojo åkning i ett varv då han med sin heldämpade cykel var snabbare utför och i vissa tekniska partier. Jag var däremot snabbare uppför och på de mer lättåkta partierna. Vi höll ihop nästan två varv men på sluttampen av varv tre fick han en liten lucka som jag tyvärr inte orkade täppa till. Många fick också se sig besegrade av banan då de inte fick materialet att hålla. Många punkteringar blev det framför allt. Krigade på i ett ingenmansland sista varvet och strulade tyvärr till det med langningen så jag fick åka utan vätska. Pga detta tappade jag också min 11e plats. Blev ikappåkt med mindre än kilometern kvar till mål men lyckades inte förmå mig till att samla de krafter som behövdes för att gå med. Blev således en 12e plats.

Full fart!

Om jag är nöjd? Nja inte helt. Hade siktet inställt på en Top 10 placering och i bästa fall en Top 5 men jag räckte inte till denna dag. Tror ändå att jag aldrig tidigare varit i så pass bra form som jag är just nu. Har verkligen fått en riktigt bra grund av all tid jag lagt ner på träningen sedan november. Vet nu också mycket mer kring hur min kropp svarar upp till olika pass och vad som verkar ge bäst resultat för mig. 

Slut som artist!

Vad som nu komma skall vet jag inte men jag tänkte ta en lugnare vecka till att börja med på västkusten. Finns en hel del intressanta rejs framöver också. Sen kommer det även en cyclocross säsong där det lär bli något rejs. Om det blir något SM 2017 får vi se men det är jäkligt roligt så jag hoppas det. En sak som är säker är att jag måste skaffa en heldämpad cykel för att bli riktigt konkurrenskraftig. Jag tappar alldeles för mycket på många partier där det är lite stökigare. Mer om vad det blir och hur det blir får vi ta senare 🙂 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s