Tur jag tog Cyclocrossen

Efter lite mer än en halv vecka på Åland med bara ett pass på Cyclocrossen rycker det mer än vanligt i cykeltarmen vill jag lova.

Först hade jag tänkt cykla Mountainbike idag men när min vapendragare bokat in annat fick det bli en runda på Cyclocrossen. Åkte ner till Gustavsbergs hamn till 08:30 för att möta upp med Fredrikshofs landsvägscyklister i Nacka/Värmdö gruppen. Vi delade in oss i tre grupper och jag hoppade på den snabba gruppen i hopp om att min 40-11 utväxling skulle räcka för dagen. Vi åkte först ut till fågelvikshöjden på Ingarö som uppvärmning. Dit gick det i alla fall inte allt för fort men ryckigt. Eftersom det var ett tag sedan jag cyklade i klunga höll jag lite extra avstånd. Väl framme vid fågelvikshöjden blev det fri fart runt golfbanan. Dock ropades de ut bakifrån ledet så jag tog mig frammåt och spred budskapet. Kände att jag hade bra ben och tryckte på uppför rosenmalmsbacken och tänkte att jag ändå blir ifattåkt på andra sidan. Mycket riktigt blev jag både ifattåkt och ifrånåkt men bara av en kille. Det tog en bra stund innan resten av gänget kom ifatt och jag kunde hänga på. 

Upptäckte då att jag låg riktigt högt i puls vilket indikerar att det krävdes en del insats för att hålla farten. Perfekt träning med andra ord och tur att jag tog Cyclocrossen 🙂 

Vi återsamlade gruppen och körde till eknäskorset. Här ifrån blev det fri fart och tävling ner till Eknäs. Ingen ville direkt dra upp tempot så jag laddade på och fick igång de andra. På väg ner mot Eknäs känner jag att cykla med Cyclocrossen mot dessa landsvägscyklister sannerligen inte är någon barnlek. Tvi tusan vadet sved i benen och lungorna. Att frukosten satt i halsen gjorde inte heller saken bättre. Blev 14e man av 18 ner till bryggan dock inte långt efter men helt färdig.
Turen fortsatte sedan ut mot björkvik där vi körde spurtuppdrag. Roligt inslag men svårt att genomföra då sträckan enligt mig var lite för kort. 

Sedan vidare till mörtvikskorset för att vända och köra lagtempo på väg tillbaka till Björkvik. Vi hade riktigt fint samarbete i gruppen och jag tog tag i taktpinnen och styrde lite. Tycker det är viktigt när man kör lagtempo att någon i gruppen tar på sig det jobbet. Någon som styr och ställer, berömmer och peppar fram de andra i gruppen till en bra prestation. Vi lyckades bra i min grupp. Halvvägs blev vi ikappåkta bakifrån men den gruppen som då redan hade blivit två hade inte alls särskilt bra sammarbete utan var rätt splittrade så vi kunde lätt ligga med bakom och fortsätta köra. I slutet blev vi en enda grupp och då blir det klart svårare att styra men vi hade hyfsat bra sammarbete ändå. 

På väg mot golfbanan
Väl i Björkvik vek vi av hemåt och tog en extra sväng längs golfbanan och avslutade med den branta och jävliga backen. Jag slet som ett djur med mina 2kg i däcken och 40-11 utväxling för att inte tappa utför. Tyvärr var jag sedan så pass rökt att jag inte kunde gå med på hjul när stöten kom uppför backen. Med 95% av maxpuls är i alla fall jag inte överdrivet kaxig.

Hade lite krafter kvar i tanken på väg till Gustavsberg och la i en extra växel i lemshagabacken. Fick lucka men fick med mig en kille på hjul. Vi sammarbetade bra men blev till sist ikappåkta utför in mog Gustavsberg. 

Fika fika fika! 🙂
Rundan avslutades med fika i tornhuset som sig bör och jag lyxade till det med att svepa två flaskor kranvatten. Lyxade istället till det med luch i hamnen senare tillsammans med Amelie. 

Lunch i solen B-)
Alltså en skön men ack så jobbig tur. Tack för det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s