Vilken dag!!

Som vanligt börjar jag mina dagar tidigt så också igår. Upp och äta frukost 07:30 för att en timme senare sätta mig i bilen och åka mot brukets skidbacke i Järfälla för att hjälpa Mikael Kipiilä med en teknik klinic. Micke hade dragit ihop ett glatt gäng som ville slipa på sin teknik. Vi körde några blandade övningar och cyklade både uppför, utför, på platten, hoppade mm.

Kurvtagning utför

I fyra timmar höll vi på så det blev en hel del omtagningar med bättre resultat. Riktigt roligt att se hur även den äldre generationen utvecklas. 

Uppvärmning uppför brukets skidbacke

Dagen till ära lånade Micke även ut sin fina Rose Thrill Hill till mig för att få prova ordentligt. Det var första gången för mig både på en heldämpad Cross Country raket och på hjulstorleken 27,5″. 

Rose Trill Hill

Måste säga att det är en riktig trevlig cykel. Den går dit man vill utan minsta problem. Klättrar suveränt och har bra driv. Riktigt skönt att man även kan ställa dämpningen i tre steg. Däremot är jag inte helt övertygad av hjulstorleken 27,5″ Visst i mångt och mycket är det framför allt känslan i cykeln som blir annorlunda än med 29″ hjul. Trampa måste man fortfarande göra själv även på denna modell. Fast jag gillar verkligen känslan av de större 29″ hjulen. Tål alltså att tänkas på men Thrill Hill är definitivt en av kandidaterna till ny hoj 2017!

På vägen hem plockade jag upp två par nya handskar jag beställt hos http://www.mx24.se i Västberga. Det var verkligen på tiden då mina var mer än slutkörda. Gillar crosshandskar då de är utan en massa gel och förstärkningar i handflatan som jag tycker gör att man får sämre känsla i åkningen. Sen är de billiga också. Två par för under 400:-!

2 par för under 400:-

Dagen avslutades sedan som så många redan vet med ett OS Guld i Mountainbike av Jenny Risveds! Så himla roligt, häftigt, härligt, glädjande och många mer superlativ jag inte orkar skriva. Tror varken Jenny eller någon annan i Mountainbike Sverige riktigt fattade igår vad som hände och vad det innebär för vår fina sport. Otroligt stolt blir man i alla fall. Gratulerar Jenny!!! 

OS Guld!!!

Nä nu är det snart dags för löpintervaller om det här regnandet bara kunde avta lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s