Stockholm CX Cup – premiär

I fredags var det så dags för första deltävlingen i Stockholms cyclocross cup ute vid hellasgården. 

Började med att värma upp och tog cyclocrossen till jobbet på morgonen. Lagom till klockan 17:00 hade jag laddat med havregrynsgröt och kolasås innan jag hoppade upp på cyclocrossen och drog från jobbet mot hellasgården. Väl på plats var det full fart och ungdommarnas rejs skulle precis till att starta. Stod och kikade en stund innan jag åkte en sväng för att värma upp med Tony. Vi blev båda lite oroliga att vi inte skulle hinna köra ett varv på banan innan start. När ungdommarna kört klart åkte dock alla seniorer ut på banan och körde ett varv. Fick stå längst bak i starten men brydde mig inte så mycket i det. Tog mig fram rätt bra och kunde hänga på utan större problem.

Eftet ett varv började jag att avancera mig upp genom fältet och kände att jag hade bra tryck i benen. På varv tre av de nio varven vi skulle köra började jag att få häng på en duo som jag ganska lätt gick ikapp. Låg efter en liten stund innan jag attakerade. Fick en liten lucka men Birger från Valhall bet sig fast en stund innan han fick släppa. 

Siktade nu på nästa grupp om fyra man där bl.a. Tony var med. Slet och jagade frenetiskt i tre varv och var nästan ikapp när de tyckte att de inte ville ha med mig och höjde tempot en aning. Jag orkade hålla jämna steg på det kurviga partiet men på rakorna var de snabbare än mig. Samtidigt hade David Marklund börjat att avancera bakifrån efter ett tekniskt missöde på första varvet. Blev till att bevaka min position in till mål vilket jag lyckades bra med. Gick i mål som 14e man i det 50man starka startfältet och får vara riktigt nöjd med det. Även om jag irriterar mig på att jag aldrig fick kontakt med Tonys grupp.

Glada killar 😊

Nästa deltävling är det jag och Tony som arrangerar på Värmdö. Tyvärr blev vi nekade att vara på den plats där det först var tänkt men vi har nu hittat en annan plats som kommer fungera minst lika bra. Dock kommer nog banan inte att bli lika jobbig. 

Senare i veckan återkommer jag med en ny teknikövning här på bloggen för stora som små så håll utkik!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s