Egon den egoistiske

I förrgår bestämde jag mig rätt sent för att ta Mountainbiken och pendla till jobbet. Det skulle vara lite kyligare så jag pälsade på mig rätt ordentligt och drog iväg de 24km in till stan.

Dagen gick sedan rätt fort och helt plötsligt var det dags att byta om och dra hemmåt igen. På vägen hem gjorde jag en liten avstickare till Hammarby backen.

 Körde upp den långa vägen två vändor och det var verkligen inte bekvämt någon stans men belöningen kommer alltid när man når toppen. 

Hösten är vacker!
När jag kände mig färdig med Hammarby backen styrde jag mig tillbaks till den vanliga slingan hem. Det var här jag träffade honom. Låt oss kalla honom för Egon den egoistiske. En man i medelåldern på en röd cykel med bockstyre helt utan lampor. Jag hade egentligen tänkt skriva om händelsen redan tidigare men med tanke på att jag var måttligt irriterad över Egons beteende struntade jag i det. 

Det var i Ektorps rondellen det hände. Här håller Nacka kommun på att bygga om cykelbanorna så man får snällt samsas med alla andra trafikanter på vägen. Precis innan rondellen finns det ett bevakat övergångsställe och här blev det rött. Jag stannade bakom en buss då jag inte ansåg att det fanns någon vinning i att åka fram och ställa mig framför bussen. Egon däremot tyckte tydligen annorlunda. Han kör om mig och bussen i ganska hög fart på vänster sida ut i mötande körfält helt utan lampor och syns inte överhuvudtaget av mötande trafik då det vid det här laget är mörkt! När han sedan kommer fram till rondellen bestämmer sig Egon för att svänga vänster och köra mot trafiken för att lättare komma åt cykelbanan… Här kunde det verkligen gått illa!!! Jag tänker högt för mig själv att vad i hela friden håller han på med!? Okej det kanske inte riktigt var så nyanserat men ändå. Av någon anledning får jag för mig att den där killen ska jag prata med och börjar att ligga på för att komma ikapp. Om det var bra tänkt vet jag inte men jag hoppas det. Efter några minuter kommer jag ikapp Egon straxt efter Björknäs. Jag åker upp jämsides säger hej och påpekar vänligt att det börjar bli hög tid för lampor och lite reflexer. Egon svara då med något i stil med ”Ja fast det är så dyrt”. Okej, det där måste verkligen varit den sämsta ursäkten jag hört på länge. Ett par dioder kostar typ 30:- och finns att köpa i nästan varje butik.

30:-!!!
 Jag påpekar sedan att det inte är särskilt lyckat att cykla mot trafiken i en rondell. Det är varken bra för dig, mig eller våra medtrafikanter. Egons svar är helt häpnadsväckande. Vet fortfarande inte om han sa ”Jag är inte bra på att följa regler” eller ”jag är inte lika bra som du på att följa regler”. Hur som ville jag bara ge honom en rejäl avhyvling men vad hade jag vunnit på det? Kramade styret och körde vidare istället. Vid nästa korsning bromsade jag in då det var mycket trafik i rörelse och då ser jag att Egon har kört ut bland bilarna igen… Ligger efter i 2km och bara tittar på eländet från cykelbanan. Ingen ser honom och bilister både tutar och blinkar med helljusen. Ett tag övervägde jag att följa honom hem och ge honom mina dioder.

Jag vill inte sätta mig själv på höga hästar då jag inte alltid gör allt regelrätt. Dock har jag ett betydligt större konsekvenstänkande än Egon när jag rör mig med min cykel i trafiken. Inte konstigt att bilister tycker illa om oss cyklister när vi visar upp dessa beteenden. Jag kan också nästan slå vad om att Egon själv är en sådan person som tycker att bilisterna visar för lite respekt och tacka tusan för det. Nej nu får det vara nog för denna gång med sura miner men jag kommer komma tillbaka till ämnet cyklister och bilister var så säkra. 

Till helgen hoppas jag kunna avslöja lite roliga nyheter inför 2017 istället. 

Vi hörs!

En reaktion på ”Egon den egoistiske

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s