Distans i stadens ytterkant 

Jaha så har det varit helg igen 🙂

Måste säga att veckan varit riktigt bra både träningsmässigt och jobbmässigt.

Har fått något slags lugn att infinna sig över träningen och tar varje pass som det kommer. För mig fungerar det just nu mycket bättre än att sätta upp ett krav på vilket pass jag ska köra. Varför ska jag gå runt hela dagen och nästan må dåligt och ha ångest över att det står 4x4min i träningsschemat.

Den senaste tiden har jag faktist kört rätt mycket 8×2 minuters tröskelpass vilket verkas fungera bra för mig. Kör 4st intervaller av den modellen på passen idag men tänker att jag ökar till 5st i februari och 6st i mars. Har en tanke att försöka höja min tröskelkapacitet nu under vintermånaderna och sedan ta tag i syreupptag (Vo2) och spurt kapaciteten när säsongen sätter igång.

Distanståget
Igår var det distans som stod på schemat och jag fick med mig ett skapligt gäng. Vi blev till sist 8 pers som samlades och körde. Några locals och 4 pers från Tullinge (Claes, Eric och Jacob Herlitz samt Elias) 

Fam. Herlitz
Eftersom vägarna på Värmdö där jag bor är antingen isiga, leriga eller oplogade styrde vi in mot stan. Jag har för er som inte vet bara tubhjul till min cyclocross som jag använder för vinterträning så is är som ni säkert förstår inte det bästa jag vet.

Vinter hojen
Väl inne i stan höll vi oss i ytterkanterna och åkte runt Brunnsviken. Strandvägen, Gärdet, Värtahamnen, Norra djurgårdsstaden, universitetet, Bergshamra, Haga, och sedan Sveavägen, Centralen, Gamlastan vidare mot Slussen. Väl vid Hammarbysjöstad var det några som valde att ta det lite lugnare. Vi fem som blev kvar (Jag, Eric, Elias, Tony och Fredrik) valde däremot att höja tempot. Först höjdes det bara lite men efter en liten stund släppte jag ner hammaren rejält och då var det bara Eric som hängde på. Eric stötte sedan i en backe och fick en lucka jag inte kunde täppa. Elias jobbade på bra där bakom och lyckades så när brygga upp till mig innan tempot gick ner efter skurubron. Kort där efter blev det en förning till innan det blev lugnt hem sista milen. En riktigt bra genomkörare blev det i alla fall.

Till veckan som kommer blir det nog lite blandad träning på gymmet, trailern och distanspass utomhus. Får se om jag kanske får till ett löppass med Dexter men annars en ganska normal vecka träningsmässigt skulle jag säga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s