Mellanmjölk

Hej på er!

Just nu är jag inne i en period som i träningstermer ibland kallas för mellanmjölk. Man kör helt enkelt inte tillräckligt hårt på de hårda passen men heller inte tillräckligt lugnt på de lugna. 

Jag har haft det lite svårt med att motivera mig till något annat än att hålla en hög lägsta nivå på vinterträningen. Förra vintern tog jag nog i lite för mycket på motivationskontot helt enkelt. Jag fokuserade nog med facit i hand lite för mycket på varje enskilt pass än på helheten över hela säsongen vilket tärde lite för mycket på mig.

Allt eftersom det nu blir ljusare ute och man börjar höra fåglarna kvittra när man går upp och ut med hundarna på morgonen börjar motivationen att komma tillbaka mer och mer. Det kanske håller på att bli vår trots allt! Jag börjar bli ruskigt sugen på att cykla mountainbike igen och det är nu hög tid att beställa hem en ny cykel från ROSE. Bara att få en ny cykel kommer att boosta motivationen något enormt.

Snart är det också bara en månad kvar till tävlingspremiären med Keps Cup här i Stockholm. Känner mig taggad på att köra för att få någon värdemätare för hur vinterträningen ändå har varit. Sen får vi se hur jag kommer att lägga upp allt därifrån. 

Igår var det återigen distanskörning med grabbarna och gubbarna på Ingarö. Riktigt roligt att köra distansträning när man blir ett gäng så man slipper köra solo.

Grabbar och gubbar

Så här års är det svårt att veta vilka stigar och vägar man ska ta. Det blir isgata eller lervälling om man väljer fel. Igår valde jag dock rätt alla gånger utom en. Vi tog en stig som de lagt grus på men tyvärr hade det varit flera personer på promenad där än vad jag trodde. Det var rena rama isgatan på 90% av stigen så det var en miss.

Vi hittade en hel del bra åkning också vid sidan av vägen!

Jagar Eric Herlitz vid sidan av vägen! 📷 Fredrik Lindblom

Det är roligt att cykla fort på stigarna även med Cyclocrossen.

Glädje är att åka fort 😉 📷 Fredrik Lindblom

Nu pratar de om att rysskylan ska komma till veckan. Vi får väl se hur det blir med den men jag hoppas att våren är på ingång snart. 

Vi hörs vidare! 

En reaktion på ”Mellanmjölk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s