95 dagar kvar till toppform!

Jaha då är det bara 95 dagar kvar till toppform. Veckan har rullat på bra och jag har åter kommit igång med träningen som jag vill men oj va långt borta formen känns.

I tisdags cyklade jag till och från jobbet för första gången på nya mountainbiken. Jäklar va tungt det gick! Saken blir ju inte bättre av att man undrar varför det går så segt. Är det nya hojen, är det den frånvarande formen eller är det motvinden. 8 minuter längre tid tog det enkel väg de 24 kilometrarna i alla fall. 

En positiv sak jag har tagit med mig från vintern är att jag lärt mig själv mer om hur det känns att jobba med mycket hög puls typ över 95% av Max under en längre tid. Det är jäkligt tufft och tuffast har jag det i alla fall med alla demonerna i huvudet. Varje fiber i kroppen skriker och vill sluta men det är bara att stålsätta sig ett litet tag till. Brukar försöka peppa mig själv så bra det går och dela in sträckan eller tiden som är kvar av intervallen i små delmoment. ”Kom igen nu 5 sekunder till, du orkar!”

Igår var jag upp hyfsat tidigt då de lovat bra väder och fick ihop en riktigt bra runda. Tänkte först ge mig på att testa några längre stravasegment men jag gav upp efter två stycken. Öppnade nog för hårt men konstaterade också att jag inte satt rätt på cykeln. Jag fick helt enkelt inte ut den kraften som finns i benen. Stannade till och justerade sadelhöjden +3mm och flyttade fram sadeln 4mm. Detta kan låta som ytterst små förändringar men för mig är det skillnaden mellan att ha en bra eller en dålig dag på cykeln.  

Äntligen börjar det likna något 🙂
Efter att justeringen kändes allt bra mycket bättre och jag styrde ut mot Ingarö. På vägen dit beslutade jag mig för att åka till ett område där jag brukar köra 4 och 8 minuters intervaller. Väl framme brände jag av 4st 4 minuters intervaller på stigarna och fick stabila tider på 4:35min med bra puls. Ca 35 sekunder från mitt personbästa så visst har jag tappat en del under mars. Dock känns det som att kroppen svarar riktigt bra på träningen jag gjort denna vecka så med lite tur är jag snart tillbaka där jag var innan jag blev förkyld.

Rose DR Z!
Idag var jag ut och sprang i skogen med Dexter som behövde lite fysisk stimulans även han. Precis som jag blir han också lite bitter och tvär annars 😊 vi skrapade ihop nästan 9km på 50min i bitvis riktigt stökig terräng. Första 30min fick jag nästan gå på rött då Dexter ville hålla tempot uppe. Sen lugnade han dock ner sig så jag slapp ligga på allt för mycket.

Min BFF, världen finaste Dexter!
Imorgon tänkte jag köra lite intervaller på Mountainbiken igen men vad det blir för runda och hur långa intervaller det blir får jag se. Lutar dock mot 4x8min. 

Vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s